Referat: Kornhult/Hishult FF - BK Walldia

Nu är det höst där det krävs rätt sort och rätt mängd av kläder för att stå ut som åskådare.
Matchen mot KHFF hade de ingredienserna.

P.g.a det myckna regnandet sista tiden så skulle vi spela på B-planen på Kornhult IP. Kan inte komma ihåg att vi gjort det tidigare någon gång.

Däremot kommer jag ihåg när vi spelade på grusplanen som låg vid sedan om B-planen (tror jag). Tror inte dagens spelare hade ställt upp till match på dåtidens grusplaner, men faktum är att en väl sladdad grusplan inte alls var så dum att spela på.

Efter en trevlig kaffestund med ledarna i KHFF var det dags att byta om.

Just dåtid fick man börja tänka på när vi fick in återbud från ordinarie målvakt, som tur var så var järnmannen Jonte (dåtid) med i ledarteamet så det var bara att placera honom i målet, vilket han inte heller är främmande för.

I övrigt var de påtänkta tillgängliga spelarna på plats.

Följande spelarförteckning lämnades in till dagens domare Naser Gashi

Jonte, Kalle, Noak, Robban, Zett, Marcus, Bujar, Ibbe, Nderim, Hannes, Kenan Avb: Fogman, Victor, Antonio, Jocke, Sakhi.

Hemmalaget inleder bäst När då gästerna är väl omständiga i sitt spel och istället för att låta bollen gå till rörlig spelare springer man och ”letar” efter ”måltavlan”.

Man tappar då en hel del bollar som bjuder in hemmalaget. Men som tur är för Walldia är Jonte i målet inspirerad och börjar nu bli uppvärmd och håller tätt.

Dagens målskytt är den som ”väcker” Walldianerna Hannes Persson startar upp dagens kavalkad när en annan spelare som är formstark MackeP hittar honom på vänsterkanten, HP kan dunka upp ledningsmålet i nättaket bakom Lukas Lundqvist i KHFF kassen.

Ledningsmålet blev en väckarklocka för Walldia även om man fortfarande slarvade defensivt framför allt centralt då och då.

I mitten av halvleken fick publiken se exempel på slarvet när hemmalaget bjöds på chanser som mycket väl kunde inneburit baklängesmål för BKW. En kombination av att Jonte var vaken och att KHFF missade grovt i avsluten och sköt över eller utanför.

När BKW får sina möjligheter är man desto effektivare MackeP som tidigare varit inblandad i målskyttet får ånyo en möjlighet efter ca en halvtimme, men Lundqvist gör efter ca halvtimmen en bra insats med en fotparad och ställningen är fortfarande 0-1.

Walldia har nu jobbat sig till ännu ett mål.

Som sig bör när det kommer från vänsterkanten är det Zett som ligger bakom. Zett skruvar in bollen i straffomrädet där hemmaförsvararna inte får bort bollen utan MackeP kan stoltsera med en Bizzi som slinker in i nätmaskorna. 0-2 när det återstår 5 minuter.

När domare Gashi blåser till pausvila har Walldia ledningen 0-2 som borde varit något mål till, men även hemmalaget borde haft något annat än 0 i kolumnen ”gjorda mål”

Andra halvlek kommer att visa varför Walldia vunnit serien och borde gjort något eller några mål till.

Efter en varm kopp kaffe innanför västen i pausvilan kändes det som att Walldia skulle ”visa mer” i andra halvlek.
Hannes går i bräschen när han redan efter 51 min blir framspelad av Ibbe och kan trycka dit 0-3.

Det grymtas en del bland publiken att en del offsideavblåsningar inte är riktiga, och det är nog det vanligaste klagomålet bland fotbollspublik. Svårt är det i matcher med linjemän, men saknas det då linjemän blir det bra mycket värre för den ensamme domaren att vara i linje hela tiden för att inte säga omöjligt.
Hemmalaget ger sig inte trots att man ligger under med 3 bollar.

Efter dryga timmen jobbar sig KHFF till ett antal chanser men Jonte vägrar att ge sig och står för flera spektakulära räddningar.

Walldia börjar släppa in avbytarna efterhand Antonio, Victor, Fogman, Sakhi och till sist Jocke som utespelare eftersom han inte ”tål” målvaktsjobb ännu efter sin tidigare skada.

Hannes är inte nöjd med sin två mål så långt.

Kalle ligger bakom Hannes tredje mål när han med ett inkast friställer Persson som dunkar in Walldias tredje mål.

0-4 två minuter senare gör Hannes via en egen tour runt kanten efter Nderims frispelning innan han smäller dit Walldias 0-5.

Kornhult hade en del ”veteraner” på laguppställningen och en av dem - Björn Ottosson var den som skulle spräcka nollan för Jonte i Walldikassen.

En retur från Walldias straffområde kommer ut till Ottosson som laddar för kung och fosterland innan han dräper in bollen i nätmaskorna via stolpen, den smällkaramellen blir 1-5.

4 minuter senare blåser Domare Gashi av denna höstmatch.

Nu återstår endast en match till och den är mot Ysby BK på Wallevi om nu vädergudarna och plankommitèn tillåter.

Sammanfattning:

En bra insats från Walldia trots allt även om defensiva spelet stundtals ”hackade”
Nu koncentrerar vi oss på en bra avslutning i nästa match mot grannen Ysby BK.

KHFF - BKW 211024

12 min 0-1 Hannes (MackeP)
40 min 0-2 MackeP (Zett)
51 min 0-3 Hannes (Ibbe)
73 min 0-4 Hannes (Kalle)
75 min 0-5 Hannes (Nderim)
86 min 1-5 Björn Ottosson